Calendar

sep
29
fre
Symaskin-stasjon på biblioteket @ Fauske bibliotek
sep 29@10:00-nov 30@15:00

SYMASKIN-STASJON PÅ BIBLIOTEKET:

Fire symaskiner og stoff fra brukte gardiner og annet, står klar til bruk i underetasjen. Sy gjerne ditt eget bærenett! Oppskrift på bærenett ligger klar til bruk. Vi fortsetter altså suksessen «Sy ditt eget bærenett» fra Gjenbruksuka ved å la symaskinene stå fremme for bruk, til glede for alle som vil sy. Vi har åpent tirsdag kl.12-19, og torsdag og fredag kl.10-15. NB! Når det er arrangementer i underetasjen, er symaskinene ryddet vekk pga. plassmangel. Gratis og åpent for alle. NB! Selvbetjent. Velkommen!

Symaskinene er tilgjengelig for bruk på biblioteket ut november. God sying!

okt
5
tor
Bokprat i oktober @ Fauske bibliotek
okt 5@14:00-15:00

Velkommen nye og gamle bokpratere!
Vi spanderer kaffe og te.
Åpent for alle.
Fri inngang.

 

Denne gang prater vi om «Øya» av Victoria Hislop.

 

 

 

Om bokpraten:
Glad i å lese? Vil du dele leseopplevelsene med andre? Bli med på bokprat- Fauske biblioteks lesesirkel for voksne.

Vi leser samme bok og prater om boka. Eneste forutsetning for å delta er at du har lest boka som det blir prata om. Er den god, midt på treet, fantastisk, kjedelig, irriterende, tafatt eller noe helt annet? Det kan diskuteres!

Vi vil gjerne ha med flere på bokpraten.

Sagt på bokpraten om bokprat:
«Å delta på bokprat er sosialt og det er artig å møte andre som har lest samme bok. Man får høre hva andre tenker om boka man selv har lest.»
«Som deltaker på bokprat får man lest bøker man ikke ville valgt selv og det kan vise seg å være en fantastisk bok!»
«Å lese og delta på bokprat er mentalt utviklende – man får tolke, tenke og nye møter kan være berikende. Det er interessant å høre hva andre tenker om boka»
«Å lese er kjempeviktig; man får opplevelser, kunnskap og innsikt.»
«Biblioteket er en viktig instans og møteplass

 

okt
10
tir
Boklansering: ÅRBOK FOR FAUSKE @ Fauske bibliotek
okt 10@18:00-20:00

Fauske historielag inviterer til presentasjon av Fauskeboka 2023. Boksalg. Fri inngang. Velkommen!

 

okt
11
ons
Forfatter Ørjan Karlsson: Inn i gråsonen @ Fauske bibliotek
okt 11@18:00-19:00

Bli med inn i gråsonen. Til en skyggeverden der spionasje, maktspill, maktbruk, desinformasjon, falske nyheter og falske smil er den nye normalen. Med basis i sitt forfatterskap og et unikt kildenettverk snakker Ørjan Nordhus Karlsson om et av vår tids mest aktuelle tema på en enkel og engasjerende måte. Russlands invasjon av Ukraina har satt fyr på den nye, kalde krigen. I øst vokser Kina seg stadig mer mektig, og hva med USA? Kan Norge stole på hjelp fra NATO?

Den populære og anerkjente Bodø-forfatteren Ørjan Nordhus Karlsson skriver både krim for voksne og barne- og ungdomsbøker. I år er han aktuell med krimserien om politietterforskeren Jacob Weber der handlinga er lagt til Bodø, Kjerringøy og Røst. Han har muligens latt seg inspirere av sitt daglige virke. Foruten å være en produktiv forfatter, er Karlsson avdelingsleder i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, er utdanna sosiolog og har bakgrunn fra Hærens befalsskole.

Onsdag 11. oktober kl.18.00 kommer Karlsson til Fauske bibliotek med et høyaktuelt foredrag om storpolitikk og rikets sikkerhet. Vi gleder oss!

Gratis inngang. Dørene åpner kl.17.30. Førstemann til mølla. Begrensede plasser. Inngang i underetasjen.

Ark Fauske vil være til stede og selge bøker av forfatteren.

Velkommen!

nov
6
man
Rot og Bjørne på besøk! @ Fauske bibliotek
nov 6@09:30-12:00
Rot og Bjørne på besøk! @ Fauske bibliotek

Rot og Bjørne på Nordlandsturné!

I høst kommer Rot og Bjørne på besøk til barnehageunger på bibliotek i hele Nordland.

Den populære barnebokserien om Rot og Bjørne er illustrert og skrevet av Hege Østmo-Sæter Olsnes. Hun kommer til Fauske bibliotek mandag 6. november. Hun lover at det blir både høytlesing fra bøkene og live-tegning.
Vi gleder oss!
Målgruppe: Inviterte barnehageunger i Fauske
Ti av bibliotekene i Nordland ble med på en felles søknad til Kulturrådet hvor vi søkte om midler til litteraturarrangementer for de minste, og i høst drar forfatter og illustratør Hege Østmo-Sæter Olsnes ut på barnehagebibliotekturne rundt i hele fylket. Med seg har hun de to populære barnebokfigurene Rot og Bjørne, og det er veldig stor stas å kunne invitere mange barnehagebarn til en artig stund med disse tre på sine bibliotek!
Translate »