Himmelspringaren på lokal turné!
Denne uka hadde vi premiere på forestillinga «Himmelspringaren – en musikalsk fortellerstund» for barnehagebarn i Fauske og Sørfold. En spennende fortelling basert på boka «Himmelspringaren» av Sissel Horndal om lammet Lilla, Heimfjella, mot, vennskap og farer som lurer…

Premieren ble lagt til Nordsia oppvekstsenter på Engan i Sørfold herlig sommervær mandag 13. juni. Publikum fikk oppleve «Himmelspringaren» i en splitter ny bibliotek-lavvo innkjøpt av Sørfold bibliotek. Forestillinga byr på fortelling, egen musikk og… sauedans!

Senere denne uka drar vi til Straumen i Sørfold og Sulitjelma i Fauske, og  utover sommeren besøker vi flere barnehager i våre kommuner.

Sørfold folkebibliotek og Fauske folkebibliotek samarbeider om egenproduksjonen «Himmelspringaren – en musikalsk fortellerstund», basert på den flotte boka «Himmelspringaren» av Sissel Horndal fra Sørfold.

Forestillinga er gjort mulig med utviklingsmidler fra Nasjonalbiblioteket. En stor takk også til Kristian Winther fra Sceneinstruktørordninga i Nordland for uvurderlig instruktørhjelp!

Tusen takk til et engasjert publikum! Nå ser vi fram til flere forestillinger i Sørfold og Fauske. Hilsen Sylvia på Sørfold bibliotek, lammet Lilla og Elin på Fauske bibliotek.

Himmelspringaren
«Det handlar om sauer, grønt gras og friske fjellbekkar, men òg om farar, vanskelige val og det å skilje seg ut. På ein gard, langt inne i ein fjord, blir det ein dag fødd eit lilla lam. Dei andre sauene vil ikkje ha noko med lammet å gjere. Sjølv mora vender seg bort. Når dei andre dreg til fjells, må Lilla bli att heime saman med Gammelsauen. Men utpå sommaren får Gammelsauen likevel dra til fjells, kan hende for aller siste gong. Og Lilla får bli med … Ei rørande historie om vennskap, heltemot og saueliv. Fortalt med glimt og brodd, både i tekst og illustrasjonar.» Omtale fra Mangschou forlag.

Les mer om forestillinga her

 

Translate »