NLB – Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek

Gratis utlån av lydbøker og punktbøker. Alle har rett til å lese!

Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek (NLB) produserer og låner ut lydbøker og bøker i punktskrift. De har bøker for barn, ungdom og voksne. Tilbudet omfatter også studielitteratur for studenter ved universitet, høgskole og fagskole.

Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek er biblioteket for barn, ungdom, voksne og studenter som strever med å lese. Alle som har vansker med å lese trykt tekst og vanlige bøker på grunn av funksjonsnedsettelse eller sykdom, kan melde seg inn.

LYDBØKER: NLB har krim, spenning, serier, dikt, noveller, romaner og fagbøker. Tusenvis av lydbøker og noe for enhver smak.

PUNKTSKRIFT: Som punktleser får du produsert det du vil lese. NLB har flere tusen punktbøker i samlingen sin, og produserer det du ikke finner der.

STUDIELITTERATUR: Student og lesevansker? Få tilrettelagt studielitteratur! NLB har flere tusen bøker i mange fag.

AVISER: Hør Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen som lydavis. Du kan abonnere eller låne enkeltnumre.

TIDSSKRIFTER: Hør Hjemmet, Vi menn, Illustrert vitenskap og mange flere blader og tidsskrifter i lydversjon. Abonner eller lån enkeltnumre.

FØLEBØKER: En følebok er en bok med taktile bilder i ulike materialer og teksturer. Bøkene kan være til stor glede for blinde og svaksynte barn.

HVEM KAN LÅNE?
NLB er biblioteket for barn, ungdom, voksne og studenter som strever med å lese. Alle som har vansker med å lese trykt tekst og vanlige bøker på grunn av funksjonsnedsettelse eller sykdom, kan melde seg inn.
LYTT

Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek (NLB) er et statlig bibliotek under Kulturdepartementet. Tilbudet er gratis og landsdekkende.

Gå til siden NLB