Tøyveskebiblioteket Les Høyt! er et bibliotek-tilbud fra Fauske bibliotek i samarbeid med Nordland fylkesbibliotek til barnehager i Fauske.


F.v: Styrer Hilde Moen, pedagogisk leder Ina T. Mellingsen, pedagogisk leder Cecilie Ramskjell og barnehagebarna ved Hauan barnehage er glade for å være Fauskes første Les høyt-bibliotek

Bøker i farta
I en travel hverdag er det ikke alltid lett å komme seg til biblioteket for å låne bøker, men med tilgang til Tøyveske-biblioteket i barnehagen er det enkelt for familier å få med seg bøker til hjemmet i farta. Familier kan låne med seg en tøypose med høytlesingsbøker hjem fra barnehagen, og etterpå levere denne tilbake til barnehagen når de er ferdige med bøkene.

Tøyveskebiblioteket er nå på plass i første barnehage ut – Hauan barnehage –  og henger på knagger i gangen i barnehagen. Bøkene er merka med Les Høyt! – logoen, slik at bøkene skal være lette å kjenne og finne igjen hjemme. Vi har fylt posene med gode bøker tilpassa barn i aldersgruppa 0-3 år og 3-6 år. Alt fra bøker om klimaforkjemperen Greta Thunberg til billedbøker om snille monstre.

I mai 2022 fikk også Erikstad barnehage utdelt et eget tøyveskebibliotek i barnehagen, og i juni ble også Valnesfjord barnehage og Sulitjelma barnehage tøyveskebibliotek. I løpet av 2023 er også Vestmyra barnehage og Fauske idrettsbarnehage Tøyveskebibliotek.

F.v: Barbro og Amalie ser fram til å sette i gang tøyveskebiblioteket i Erikstad barnehage.

Jobber du i barnehage eller er foresatt til barnehagebarn og er nysgjerrig på barnehagebiblioteket «Les høyt»? Ta kontakt med oss! E-post: bibliotek@fauske.kommune.no, tlf. 75 60 40 50 (skranke) eller stikk innom for en prat.

Fauskes første «Les høyt!»-bibliotek er Hauan barnehage.
Les mer om Hauan barnehage og barnehagebiblioteket «Les høyt» her

Mvh
biblioteket

Translate »