Forfatter Elin Hansen debuterte høsten 2019 med romanen «Ildtunger». Hun er født i Vadsø og har siden 1989 vært bosatt i Bodø. Ikke minst har hun sin egen skrivestue i Sulitjelma.

Hør forfatteren lese utdrag fra den spennende historiske romanen sterkt inspirert av de virkelige og grusomme hekseprosessene i Finnmark på 1600-tallet, som var blant de verste i Europa.

«Ildtunger» handler om den brutale forfølgelsen av kvinner i 1600-tallets Finnmark og om hvordan ord – ild på menneskenes tunger – førte til at folk, i hovedsak kvinner, ble levende brent på bål, dømt for å ha drevet med trolldom. Den ble kjøpt inn av Kulturrådet og er første bok i en planlagt trilogi», skriver Hansen på sin hjemmeside.

Hansen skriver nå på den andre romanen i trilogien. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Fra bokomtalen: «Året er 1621. Den nye trolldomsforordningen av 1617 kunngjøres på alle tingsteder i Vardøhus len. I Vadsø blir moren til ti år gamle Siri Pedersdatter anklaga for å ha inngått en pakt med djevelen. Som voksen må Siri kjempe mot et stadig sterkere trolldomsrykte. Heldigvis står Torvald ved hennes side. Han er hennes lyspunkt blant mennesker som vil henne vondt.» (Norli).

«Ildtunger» kan du selvsagt låne på biblioteket, både som papirbok og som  e-bok og e-lydbok i appen BookBites. Se om den er ledig i nettbiblioteket

Romanen er hovedbok i «Bokprat – lesesirkel for voksne» onsdag 17.mars 2021. Les mer om bokpraten

Sjekk også ut flere lokale forfattere og serien «Boktips fra folket» – Fauskeværinger anbefaler bøker – på Fauske biblioteks YouTube-kanal

Opptaket ble spilt inn på Fauske bibliotek en januardag i 2021. Biblioteket står for produksjon og har mottatt økonomisk støtte til denne fra Nordland fylkesbibliotek og Nasjonalbiblioteket.

Her kan du se en lengre versjon: