Tirsdag 20. februar kl.18.00 kommer forfatter Ellen Hofsø til Fauske bibliotek. Hun skal snakke om sin siste roman «Messe for de navnløse». Romanen er første bok i en serie om den nærmest glemte historien om pitesamenes liv i Norge og Sverige.
Fri inngang. Velkommen!
«De blir stående i en tett flokk rundt den gudommelige skikkelsen. Vinden river og sliter i dem, snøen virvles opp i store og små fnugg og danser rundt gudinna. Det er som om hun leker en lek med dem, gjemmer seg og kommer fram igjen. De må gni seg i øynene, er hun der eller er hun der ikke? Sola er i ferd med å trenge igjennom skydekket, og snøfokket løser seg opp og blir til florlette skyer som hvirvler rundt Máddargäddge. Så vinner solstrålene, snøen trekker seg tilbake og gudinna sitter der og skinner i rosa, hvitt og grått. Rundt henne svever nesten gjennomsiktige, lysende snøfnugg, som stjerner.»

Dette er første bok i en serie om den fengslende og nærmest glemte historie om pitesamenes liv i  Norge og Sverige. I 2005 holdes en messe for navnløse samer på kirkegården i Gildeskål. Kathrine treffer reindriftsamen Lennart, noe som fører til opprivende søking i egen slektshistorie og gir henne overraskende svar.

(Omtale fra forlaget)

Translate »